Victron EasyPlus 12/1600/70-16 (1x)

BBAtechniek - Victron EasyPlus 12/1600/70-16 (1x)
BBAtechniek - Victron EasyPlus 12/1600/70-16 (1x)
BBAtechniek - Victron EasyPlus 12/1600/70-16 (1x)
BBAtechniek - Victron EasyPlus 12/1600/70-16 (1x)
BBAtechniek - Victron EasyPlus 12/1600/70-16 (1x)
Artikelnr
8588
Verpakkingseenheid
1

Afmetingen

Lengte
51,00 cm
Breedte
21,40 cm
Hoogte
11,00 cm
Gewicht
13,00 kg

Vermogen en energie

Aansluitspanning Min.
230,00 V
Uitgangsspanning
230,00 V

De Victron omvormers zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik en geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen. Dankzij hybride HF technologie gaan uitzonderlijke specificaties en mogelijkheden gepaard met licht gewicht en geringe afmetingen.

Een belangrijke eigenschap van de SinusMax technologie is het hoge piekvermogen. De Victron Easyplus omvormer/lader 1600VA
is daarom zeer geschikt voor apparaten die een hoog startvermogen vragen zoals koelkasten, vrieskasten. Veel gebruikt in campers, boten en bedrijfswagens.
Geschikt voor Senseo, Nespresso,magnetrons, waterkokers en andere huishoudelijke producten.

Multifunctionele stroomoplossing

De EasyPlus is een multifunctioneel energiesysteem bestaande uit een krachtige sinus omvormer, een geavanceerde 4 trapsbatterij lader, een ultrasnel omschakelapparaat en een geïntegreerde AC groepenverdeling.
De EasyPlus is ontworpen voor mensen die de gemakken van een compleet energiesysteem willen, zonder tijd te hoeven besteden aan moeilijke technische procedures en de installatie van losse componenten. Optimaal comfort en veiligheid De EasyPlus garandeert continue en ononderbroken stroomvoorziening zoals u dat thuis gewend bent. Wanneer uw stroomgebruik hoger is dan de beschikbare wal- of generatorstroom zal de unieke PowerAssist® functie het vermogen wat u tekort komt uit de accu’s halen en deze als het ware ‘optellen’ bij de beschikbare stroom. Een ingebouwde aardlekschakelaar en de door zekeringen verdeelde groepen zorgen voor optimale veiligheid.

5 Stappen installatie

De EasyPlus dankt zijn naam aan het gemak van installatie en gebruik. Het systeem kan binnen vijf eenvoudige stappen geïnstalleerd worden. Het intelligente ontwerp zorgt voor gewicht en ruimte besparing. De EasyPlus is voorzien van stekkers en bedrading, zodat u enkel onderstaande stappen hoeft te volgen.
Stap 1. Kies een geschikte plaats voor de EasyPlus (bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de accu’s) en bevestig de installatie beugels. Bevestig de EasyPlus op de beugels en schroef het vast met de meegeleverde schroeven.
Stap 2. Sluit de wal/generator aan op de ingang en de uitgaande groepen aan op de EasyPlus.
Stap 3. Sluit het controle paneel (optioneel) aan door middel van een UTP Patch snoer.
Stap 4. Sluit de accukabels en de temperatuursensor aan op de accu’s.
Stap 5. Zet de aardlekschakelaar, de AC groepenverdeling en de omvormer/ lader aan en het systeem is klaar voor gebruik.
De EasyPlus is aangesloten op de accu’s en op de walstroom of generator. Op het controle paneel stelt u de maximale beschikbare wal- of generatorstroom in. De stroomgebruikers zijn verdeeld in twee groepen. De eerste groep bestaat uit de ‘lichte’ gebruikers. Dit zijn over het algemeen huishoudelijke apparaten die niet meer dan gemiddeld stroom gebruiken. Deze groep kan gevoed worden vanuit de walstroom of generator en vanuit de accu’s. De tweede groep bestaat uit de ‘zware’ gebruikers. Dit kan de boiler of de airconditioning zijn. Om de accu’s te beschermen tegen een te diepe ontlading, kan deze groep alleen gevoed worden vanuit de wal of de generator. Mocht de walstroom of generator energie tekort komen, vult de unieke PowerAssist® functie het tekort op door extra stroom uit de accu’s toe te voegen.