120WP 112x54cm Flat Light Büttner zonnepaneel (1x)

BBAtechniek - 120WP 112x54cm Flat Light Büttner zonnepaneel (1x)
BBAtechniek - 120WP 112x54cm Flat Light Büttner zonnepaneel (1x)
BBAtechniek - 120WP 112x54cm Flat Light Büttner zonnepaneel (1x)
Artikelnr
39014
Verpakkingseenheid
1
flexpaneel

Afmetingen

Lengte
112,00 cm
Breedte
54,00 cm
Hoogte
1,90 cm
Gewicht
3,00 kg

Vermogen en energie

Aansluitspanning Min.
12,00 V
Uitgangsvermogen
120,00 W

Kleur
zwart

Voor documentatie die je kunt downloaden en accessoires scroll helemaal naar beneden.

Het zonnesysteem is bedoeld om zonlicht om te
zetten in gelijkstroom (DC) om oplaadbare 12V accu’s in voertuigen of boten tijdens het rijden op te laden of deze te voeden met een druppellaadspanning voor energieopwekking. Het accuvermogen kan ook worden gebruikt als een stabiele stroomvoorziening voor apparatuur die op gelijkstroom werkt en die is aangesloten op de
accu.

Het zonnesysteem is geschikt voor:
- Montage op caravans en campers
- Stationair of mobiel gebruik
- Extreme gebruiksomstandigheden (gebruik tijdens expedities)
- Windsnelheden tot 225 km/h

Het zonnesysteem is niet geschikt voor:
- Werking op netspanning
- Draagbare toepassingen

De uitgangsenergie van aangesloten zonnepanelen mag niet hoger zijn dan de maximale uitgangsenergie die in de technische gegevens wordt vermeld.

De zonnepanelen zijn extra plat en worden direct op het dak van de auto gelijmd. De zonnepanelen kunnen worden aangebracht op licht gebogen dakoppervlakken en er kan op worden gelopen.

Het zonnesysteem kan worden uitgebreid met andere zonnepanelen van dezelfde vermogensklasse.

De oplader voor zonne-energie wordt tussen de zonnepanelen en de accu aangesloten om de juiste laadstroom van de accu te garanderen en de accu te beschermen tegen overspanning en diepontlading.

Elk paneel is van hoogwaardige producten vervaardigd. FLAT LIGHT Solar panelen zijn met hoogwaardige monokristallijn cellen uitgerust. Deze behouden hun hoge uitgangsspanning ook bij extreem hoge buitentemperaturen en garanderen ook in de zuidelijke vakantielanden hoge dagelijkse prestaties. De gebruikte buitenkabel is evenals de waterdichte kabeldoorvoer UV bestendig. Beide zijn stabiel, maar ook vlak gehouden, waardoor de installatiehoogte extreem laag is.

Deze, direkt opplakbare solarpanelen zijn optimaal geschikt voor o.a. hefdaken van campervans, busjes, caravans en campers.
Het Q-model combineert, net als alle FLAT LIGHT-panelen, een hoge afwerkingskwaliteit en maximale zonne-energieprestaties. Dankzij het vierkante ontwerp kunnen zelfs in zeer beperkte ruimtes hoge laadvermogens worden bereikt. Hierdoor is het mogelijk om een ​​compressorkoelkast en/of een omvormer te bedienen. Bij het plakken op hefdaken kan de aansluitkabel in het midden van de zonnemodule naar beneden worden geleid. Er wordt tevens een ultraplatte dakdoorvoer meegeleverd. Bij deze panelen moet nog wel een MPP regelaar worden aangeschaft en geplaatst.

De zonnepanelen kunnen ook worden aangepast aan lichte dakkrommingen. Om de veiligheid van de panelen te garanderen, mogen de opgegeven buig radiussen (3 cm in de lengterichting) niet worden overschreden en moet het paneel ook volledig op het dak rusten. Een groot voordeel van de cellen die in deze serie panelen worden gebruikt, zijn de hoge prestaties gecombineerd met een zeer hoge spanningsstabiliteit. Hierdoor hoeven er minder cellen geplaatst te worden en hebben deze in vergelijking met eerdere panelen geen last meer van hoge buitentemperaturen. Hierdoor ontstaat een compact zonnepaneel met een uitzonderlijk hoog uitgangsvermogen.